-Gyldne Tider- Gruppe udstilling på Galleri Kbh. 3/3-06

Brian Saaby & Iris Bendt-Hedal: “Gyldne tider”

Brian Saaby og Iris Bendt-Hedal udstiller i marts måned deres værker i Galleri kbh kunst, med hver deres perspektiv på overskriften “Gyldne Tider”.

Gyldne tider får os til at tænke på tider, hvor alt går godt og hvor det flyder med guld og guldkorn. Vi husker gerne de gode oplevelser, glæden og skønheden fra fordums tid, men bag alt det vidunderlige, gemmer sig til tider knap så “gyldne” minder. Vi bærer dem med os som mere eller mindre ubevidste skygger.

Brian har ved denne udstilling ladet sig inspirere af portrætter fra den “Gyldne tid”, renæssancen. Han har haft fokus på det rene udtryk, på skønheden og på at nyskabe det klassiske renæssanceportræt, som i vores århundrede kan virke utilnærmeligt og tungt.
I hans værker er der i stedet lagt vægt på form og klare farver, de små detaljer og det håbefulde blik, som giver portrættet en indre gylden varme, der spiller op imod de forskellige materialevalg, som modarbejder hinanden under skabelsen. Resultatet er en rå overflade, der er bearbejdet i mange lag, som skaber baggrunden i portrættet og giver det liv og stemning af gyldne tider.

Iris har udfordret sig selv til at se nærmere på relationer i familielivet, især i barndommen. Den gyldne tid, som den lykkelige barndom, får et tvist med humoristiske, men også morbide detaljer.
Iris har, med sine nye malerier, haft et behov for at arbejde mere i dybden med mennesket, og se på de mange facetter, den menneskelige eksistens har. Hun er dybt fascineret, af det mørke vi har i os, som kan være svært at acceptere og vi derfor med kontrol holder nede og forsøger at fornægte, men som vi alligevel alle føler vi os draget mod på forskellige planer.

I begge kunstneres værker udfordres vi til at undersøge om alt nu en gang er, hvad det ved første øjekast tager siger ud som. De Gyldne Tider er måske ikke så gyldne endda, kom forbi Galleri kbh kunst og afgør det selv.

Fernisering:
3. marts 2016.
Kl. 17-19

Udstilling:
3.- 26. marts 2016.

Galleri Kbh kunst
Øster Søgade 34
1357 Kbh K

Kontakt:
Helle Borre
email: helle.borre@gmail.com
tlf. 6166 6646

Vilano. 60x80cm acrylic on wood.

IMG_5937Der er lukket for kommentarer.